Hřbitov domácích zvířátekPro většinu rodin je přestěhování novým začátkem. Pro Creeedovi je, ale spíše začátkem jejich konce. Právě se totiž nastěhovali do místa, které je nedaleko starého indiánského pohřebiště, kde žádná mrtvola neleží dostatečně dlouho.
Nabídku na režírování tohoto filmu dostal původně Tom Savini, ten však tuto možnost odmítl. (TheRaven)
Nenápadnou súčasťou v príbehu Stephena Kinga "Pet Sematary" je aj jeho obľúbená punkrocková skupina Ramones. Do románu zakomponoval nejednu narážku na túto kapelu a ich pokrik "Hey Ho Let´s Go" je pre knihu povestný. Vo filmovej adaptácii sú použité dve ich skladby. "Sheena Is A Punkrocker" a pieseň "Pet Sematary", ktorá bola urobená špeciálne pre tento horror a úzko sa týka témy. Jej plná verzia odoznie počas záverečných titulkov. (MM_Ramone)
Mačky v úlohe Churcha boli špeciálne trénované. (rador)
Debut pre Mika Hughea, ktorý mal pri natáčaní 3 roky. (rador)
Udalosťou, ktorá je námetom k filmu, je zrazenie mačky dcéry Stephena Kinga. (rador)
"Churcha" hralo vo filme 7 mačiek.
- kód:
-
http://www.csfd.cz/film/5566-cintorin-domacich-zvierat-pet-sematary/
Hneď ako som dočítal knihu som si pustil tento film a musim povedať, že adaptácia Kingovho románu dopadla podľa mňa dobre- asi preto, že scenár k filmu napísal samotný King a zahrá si tu aj kňaza.
Okrem Wentiga- asi nebolo dosť penaží, Juddovej manželky a trošičku poupraveného konca je ten film kopiou knihy- i keď samozrejme kniha je lepšia než film, ale nato aké sračky sa podľa Kingových románov natočili / Vracejí se... znovu,Sleepwalkers.../je to dobrá adaptácia románu.
Veľmi dobre je tu zobrazená ZELDA...
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POZOR existuje ešte aj druhý diel,ale to už nemá s Kingom ani prvým dielom nič spoločné a je to hrozná volovina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!